Buurthuis voor kinderen

doorJustin

Buurthuis voor kinderen

Uw kinderen kunnen natuurlijk niet elke dag naar een pretpark, maar een buurthuis voor kinderen biedt vele mogelijkheden voor hun hobby’s, kinderactiviteiten, sport en beweging, muziekles en andere dingen die elk kinderhart sneller laten kloppen.

Bij leuke activiteiten in een buurthuis voor kinderen voelt de jeugd zich thuis. Daarom zullen beroepskrachten of de leiding van dit soort instellingen altijd oog hebben voor kinderen en het aanbod aanpassen om ook deze groepen binnen te halen. De jeugd heeft immers de toekomst.

Ook voor de ouders van kinderen bieden sommige buurthuizen handige oplossingen. Denk maar aan organisaties voor buitenschoolse opvang en peuteropvang die ruimte huren in een buurthuis, zodat ze hun diensten altijd dicht bij jou in de wijk kunnen uitoefenen.

Buurthuis voor kinderen is stimulans voor sport en cultuur

Ook draagt een buurthuis vaak bij aan de culturele opvoeding van je kind. Denk aan middagjes toneel, muziekles of tekenles. Verder zien we tegenwoordig vaak in de media dat kinderen te weinig bewegen, maar in een buurthuis kunnen jongeren goed hun energie kwijt. Zo zie je in buurthuizen heel verschillende activiteiten op het gebied van sport en beweging, van dansles of een musical tot gymles of judo. Zeer populair is kokkerellen met een kindereetcafé waarbij kinderen onder begeleiding mogen koken. Denk hierbij aan samen pannenkoeken bakken of een erwtensoepavond in de winter.

Ook zijn er activiteiten in de vakantie. Dit is zeer prettig als u door een laag inkomen niet de mogelijkheid heeft om met uw kinderen op vakantie ta gaan. Tevens zijn er vaak leuke dingen te beleven voor kinderen bij feestdagen als Sinterklaas, Kerstmis en Pasen.

Op de website van elk buurthuis zal je een duidelijk overzicht kunnen zien wat daar het aanbod voor kinderen is. Verder staan activiteiten vaak in huis-aan-huiskranten genoemd of hangen er posters in je wijk.

Over de auteur

Justin administrator