Verschil buitenwandlamp

doorJustin

Verschil buitenwandlamp

Bij de keuze voor led buitenverlichting, bijvoorbeeld een buitenwandlamp, zijn er natuurlijk een groot aantal verschillende mogelijkheden. Daarom is het van belang om voordat je op pad gaat om een lamp uit te zoeken goed te bedenken wat je wensen zijn. Door goed te kijken naar de omgeving die je gaat verlichten, en hoe dit aan de sfeer kan bijdragen, ga je goed voorbereid aan de slag. Zo kun je kijken naar het ontwerp van de lamp die aansluit bij jouw smaak. En natuurlijk de keuze voor welke verlichting je specifiek gaat gebruiken. Wil je met een spot een bepaalde plek in je tuin meer doen opvallen, of ben je op zoek naar een buitenwandlamp voor bij de achterdeur.

LedlampenBij het verlichten van een tuin of terras biedt LED verlichting een breed aanbod van mogelijkheden. Hoewel de lampen van oorsprong duurder in aanschaf waren, zien we dat deze prijzen geleidelijk aan het dalen zijn. Daarnaast zorgt de bijzonder lange levensduur van LED verlichting er voor dat je veel minder vaak nieuwe lampen hoeft aan te schaffen. Ook verbruiken de LED lampen aanzienlijk minder stroom waardoor je de aanschaf via je stroomrekening terug kunt verdienen. Het lage stroomverbruik en de lange levensduur zorgen er daarbij voor dat ze beter voor het milieu zijn.

Wanneer je op zoek bent naar een buitenwandlamp is het ook van belang om te kijken naar de verschillende IP waarden van de verlichting. Deze waarde geeft namelijk aan hoe goed deze beschermd is tegen water en andere zaken die storingen kunnen veroorzaken. Een lamp met een IP20 waardering is bijvoorbeeld niet geschikt om buiten te plaatsen waar deze natgeregend kan worden. Deze lamp biedt namelijk geen bescherming, en zal dus snel kapot gaan onder die omstandigheden. Hoe hoger de IP waarde van de buitenwandlamp is, hoe beter deze beschermd is tegen dergelijke beschadiging.

Over de auteur

Justin administrator